En vit jul

Fick trevliga julklappar på julafton men den bästa var nog att det började snöa på morgonen/tidig eftermiddag. Min julafton var prima med all mat (svullade järnet) och sällskapet.
Här kommer en liten lista på vad jag fick för er som är intresserade.

- 1000 kr från farmor
- Mjölkvisp från Jesper
- Skolväska från pappa
- Svart nyårsklänning från Gina Tricot och en kavaj (som jag lämnat tillbaka och fått två nya toppar istället) från Barbro
- Bobby Brown ögonskuggor från farmor
- 2 par strumpbyxor från Åhléns
- och sist men inte minst 1 Coldplay-biljett till när de kommer till Globen den 22 Aug!! :D


kolakakor & mjuk pepparkaka

Nytt bak idag! Det blev som rubriken lyder: mjuk pepparkaka och kolakakor och denna gång fick jag allt! kolakakor har jag länge haft problem med att göra då degen smular sönder..men nu använde jag bara en mindre portion mjöl...aha..smart..,nobelpriset till Sophie. Sedan har kära farmor kommit till oss. Alltid lika mysigt att ha henne på besök. Utan farmor=ingen jul. Stackarn ramlade ner för en trappa för en månad sedan, slog i näsan och fick fraktur i foten. Idag kan hon gå. Min farmor är en riktig kämpe <3
Har inte så mycket mer att säga egentligen än

GOD JUL MINA FÅ MEN TROGNA LÄSARE ;)


mindre lyckat försök i köket

Jag vill faktiskt påstå att jag har blivit bättre på matlagning och bakning. Men ibland (läs: oftast) så kommer det ett nedrans bakslag som gör att man tappar all motivation. Jag skulle göra kola idag. Inget speciellt med det liksom, lätt att koka ihop utan att misslyckas i många fall. Istället för att sitta att smaska på fräscha sega kolor sitter jag med ett rökmoln runt huvudet. Röken är överallt, har varit tvungen att öppna alla fönster hemma. Varför ska en så enkel grej som kola bli så jobbigt och komplicerat. Dubbelkoka i 40 min...jo tack. Jag kanske tog det här kokandet på lite för stort allvar. Jag tror knappt att vår stekpanna klarade sig. Man kan aldrig veta var man har mig i köket :PSugen på kola någon?

Ännu en termin avklarad

Jahapp, så var denna termin över. Finns egentligen inte så mycket att säga om den. Det har gått så fort och ibland undrar man var all tid tar vägen. Tiden som jag tänkte tillägna det...och det och fler. Allt man kan göra är att blicka framåt. Nyår. Så överskattat. "Åh början på något nytt, detta år kommer bli så braa!" Jo, tjena. Varför ska nyår vara så speciellt? Visst, själva dagen i sig är mysig och när klockor ringar in det nya året får jag känslan av bittersweet. Man vaknar upp nästa morgon och den speciella känslan är som bortblåst, borta för att sedan komma tillbaka och bekymra mig om ett år igen. Så nej, inte riktigt min cup of tea.

-

Jag känner mig bitter idag och det har jag ingen anledning att vara, det är ju jullov! Men dagen har varit fylld med jobbig ångest - kören. Vår nya körlärare är inte särskilt duktig och på hela terminen har hon inte lyssnat till elevernas åsikter om vad vi ska uppträda med för låtar och hur vi ska göra det. Allt blev kalabalik vid repet. Det lät rent ut sagt förjävligt när vi sjöng upp och folk i kören blev mer och mer irriterade över att läraren inte lyssnar och inser fakta. De skäller och skäller och hotar med att inte ställa upp, stackars B. Stackars oss. Utöver detta var det inte en så god nyhet att veta att kören ska öppna upp showen för att sedan avsluta den. Vi tvingades upp på scenen och liknande en bunt döda sega råttor.

Snart är det jul

Jag har absolut nada lektioner kvar för den här terminen. Det enda jag har kvar är körrep och skolavslutningen imorgon runt 17. wunderbart! Imorgon ska jag sticka till stan på förmiddagen och jaga juklappar. Min plånbok blir bara allt tyngre...av alla jäkla kvitton! Jag har inte några som helst pengar kvar..

hjärteformad kycklingpasta

aaaah! jag är så frustrerad och instabil så det går inte. jag orkar inte vara hemma, jag orkar inte vara i skolan..kan inte någon komma och bara röva bort mig? vill komma bort från absolut allt. vill sitta i en liten stuga uppe i fjällen med en tekopp i handen framför brasan. ta mig för den gamla gumman jag är men jag orkar faktiskt inte mer!!

Hemgjord Chailatté & mörk choklad

Sitter här i vintermörkret och dricker egen chailatté som jag gjorde nyss. Den blev ganska lyckad för första gången :) Såå gott! Fast Espresso house latté är godare..men den har jag hört ska innehålla 300 kalorier...
Jag gick hem tidigare från skolan idag pga magont, attans! men nu tycks det ju vara över, sitter ju o knaprar på mörka chokladen. Tror jag har börjat gilla mörk choklad framför mjölkchoklad nu.
Känner mig som en duktig husmor idag. Stod och lagade mat till Jesper och Pappa i 1/½ och hör och häpna, jag tycker detta var ett kul tidsfördriv! Roligare än att plugga religion i alla fall..

HEJ OCH HOPP!

Prospect's march

Så innerligt irriterad på en människa. Shysst och så men på senare tiden har det blivit för mycket. Att kräva så mycket från mig och att jag inte ens får ett simpelt "tack" tillbaka, hur fungerar det? Bäst att jag håller mig borta från X ett tag, men det blir svårt.
Annan sak som irriterar mig är min svenska lärare. I början av höstterminen hade vi betygssnack och hon poänterade väldigt tydligt att jag var en VG-elev och inte kunde förbättra mig till ett MVG. Vi hade betygssnack igår igen och då har jag tydligen möjlighet att få MVG om jag gör en extra uppgift innan jul. Jag har varit inställd på ett VG hela terminen och inte ansträngt mig så mycket och om jag vetat det jag gör idag skulle jag såklart kämpa mer och så skulle jag få the darn MVG på direkten. Lärare..
Gamla mönster tillbaka. Känns positivt just nu, men får se om en tid. Det gäller ju bara en månad. I januari blir det full gång igen, 3 ggr i veckan, minst! Allt detta för ingenting.

Coldplay's nya LP måste inhandlas snarast! Låten gör mig glad men samtidigt så ledsen.